torstai 30. kesäkuuta 2011

Ikkunanpesua


Tänä kesänä pesin varmaan ensimmäisiä kertoja elämässäni ikkunoita. Olen aina muuttanut paikasta toiseen sopivasti parin vuoden välein ettei ikkunanpesimen varteen ole juurikaan tarvinnut tarttua. Pari ikkunaa tosin jäi vielä nytkin seuraavaa siivouspuuskaa odottamaan.

"Ikkunanpesu kannattaa, sillä lika vie valon tehosta jopa 40 prosenttia." kertoo Martat. Ihan niin paljon ei rapa meidän ikkunoissa vielä valotehoa vienyt, mutta tunne oli kyllä samanlainen kuin pistäessään silmälasit päähän, maisema kirkastui kummasti pesun jälkeen.

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Mansikkamaa


Punainen tupa ja... Ei suinkaan perunamaa vaan mansikkamaa. Sieltä se sato on taas tulossa. Toissa kesänä istutin pari riviä taimia ja nyt ne ovat jo rönsyilleet lähes koko kasvimaalle. Viime kesänä sainkin jo oikein hyvän sadon pikku mansikkamaastani, vaikka oravat ja ampiaiset ottivatkin oman osansa sadosta.

Polku mansikkamaalle on tehty tiilistä jotka olivat jääneet yli lapsuudenkotini rakentamisesta. Pitää käydä hakemassa sieltä vielä lisää tiiliä ja tehdä mansikkamaalle vielä toinen samanlainen polku, jossa voi tepastella satoa korjaten ja rikkaruohoja nyppien.

Mansikkamaan vartija pötköttää terassilla.
Vartijan patjan päällinen on hieman haalistunut, mutta onneksi löysin kätköistäni vielä samaa kangasta, jotta saan ommeltua uusia kirkkaampia päällisiä.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tavaroita joilla on tarinoita

Tavaroita joilla on tarinoita, kuten Kierrätyskeskuksen työntekijän haalarissa luki.

Talomme on rakennettu 1950-60-luvulla ja olen etsinyt aikakauden tyyliin sopivaa lipastoa olohuoneeseen. Suomen suurimmasta kierrätyskaupasta, Espoon Matinkylästä löytyi tämä, joka vastasi lähes täydellisesti sitä mitä olen etsinyt. Kävin sitä ensin ihailemassa ja seuraavana päivänä se olikin jo pakko noutaa miehen kanssa. Se on vain aavistuksen liian leveä ja korkea, joten kesälomaprojektina pitää sitä yrittää vähän siistiä ja tuunata.

Käymisen arvoinen paikka siis tuo kierrätyskauppa:
» Matinkylän kierrätyskeskus




Lipasto on aavistuksen liian leveä ja tulee muutaman sentin yli sille varatusta paikasta.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Länsirannikko


Vielä viikko töitä ja sitten paluu näihin maisemiin. Niin kauan kun se palaaminen on vielä mahdollista ennenkuin Fennovoiman ydinvoimahanke alkaa täällä mahdollisesti etenemään... Minua surettaa niin paljon, jos yksi näistä Suomen hienoimmista ja tunnelmallisimmista hiekkarannoista "vallataan" eikä siitä pääsisi enää nauttimaan. Puhumattakaan siitä mitä se tekisi niemen luonnolle.

Länsirannikon rannoilla on Suomen hienoimmat auringonlaskut. Ja hienoja rantoja siellä on vallattu ennenkin. Esimerkiksi Lohtajalla, jossa suurin osa Pohjoismaiden pisimmästä hiekkarannasta on vallattu puolustusvoimien käyttöön, harjoitus- ja ampuma-alueeksi.

Olen vielä vähän hämilläni siitä mitä ydinvoimasta pitäisi ajatella. En tiedä siitä, sen mahdollisuuksista ja heikkouksista, vielä tarpeeksi, jotta osaisin muodostaa siitä vahvan mielipiteen. Mutta sen tiedän, että tänne Hanhikivenniemeen en sitä halua! 

» Hanhikivi.net

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Pyörittelyä

Uuden sohvan myötä ostin olohuoneeseen uuden maton, joka olikin sinne auttamattomasti liian pienen näköinen. Myöskään vanha punottu rahi ei sopinut enää olohuoneeseen sohvan kanssa. Molemmille löytyikin hyvä paikka eteisestä. Vanha rahi sai sieltä väistyä terassille ainakin kesän ajaksi. Saa nähdä mihin se sitten tulee pyöriteltyä.

Eteisessä asustelee Urho Gekkonen ja rahin päällä on hyvä istuskella seuraillen sen puuhasteluita.

Juhannuksena onkin aikaa pyöritellä, kun mies on töissä koko viikonlopun ja minä yksin kotona. Olen yleensä juhannuksen aikana virkistänyt muistia edellisen kesän lomareissusta tekemällä siitä kuvakirjan.


Vanha koulutaulu kertoo onteloeläimistä. Se on vuodelta 1917
ja löysin sen viime kesänä Sysmän kirjamarkkinoilta.
Kuvat kertovat vieraille minkälainen ötökkä terraariossa asustaa, jos
Urho sattuu olemaan piilossa nokosilla. Skarabee on tuotu Egyptistä.

Katselualueen vanha rahi sai muuttaa kesäksi terassille.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Valoleicci



Tiettyyn aikaan illasta keittiötuolien selkänojilla leikkivät ikkunalaudalla olevien kasvien varjot.
Kuppeja tuikkukynttilöille ostin joskus Askosta. Niiden nimi oli Valoleicci.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Työnurkkaus



Olohuoneessa työpiste, jonka hyllyltä löytyy mm. oppikirjoja ja muuta alan kirjallisuutta, vanha kamera sekä Hietaniemen kirpputorilta löydetty kello Kiinan kulttuurivallankumouksen ajoilta.
 

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Vanhat radiot

Vanhat radiot ovat löytö kirpputorilta muutaman vuoden takaa. Itsepalvelukirpputorilla sattui olemaan juuri myyjätkin paikalla ja radioita ihastellessamme he näyttivät, että molemmista kuuluu vielä äänikin. Radiosta sattui juuri tulemaan tunnelmaan sopivaa vanhaa musiikkia ja kaupat lyötiin lukkoon samantien.

Kukka-amppelit ovat Kalajoelta Iso-Pahkalan keramiikasta, jossa on pakko piipahtaa joka kesä lomareissulla.

Toinen radio on keittiössä takan päällä ja sen seurassa päivystää piisami, jonka mieheni pelasti kesälomareissulla Merikarvian kirpputorilta.
Älkää kysykö miksi.

» Itsepalvelukirpputori Akseli
» Keramiikka Iso-Pahkala


torstai 16. kesäkuuta 2011

Muumilaakson väki riviin


Keittiöprojektikin nytkähti hieman eteenpäin. Aiemmin keväällä purettiin saareke, vedettiin sähköjä uusiksi ja siirrettiin jääkaappia. Jääkaappi oli ennen tuossa ikkunan oikealla puolella ja keittiöstä tuli paljon valoisampi, kun sen sai pois valoa blokkaamasta. Tänään asennettiin seinille uudet hyllyt ja tilaa löytyi myös muutamalle taululle, joissa siskoni tekemää grafiikkaa ja ottamiani valokuvia. Saarekkeen myötä hävisi aikalailla kaappitilaa ja hyllyt tulivat tarpeeseen. Pahvilaatikoista löytyy vielä saarekkeen kaapeissa ollutta tavaraa, joille pitäisi rakentaa vielä alakaappi, mutta se jäänee vielä hamaan tulevaisuuteen. Samalla sitten vaihdetaan keittiön tasot ja kaappien ovet.

Muumimukien lisäksi hyllyille pääsivät Arabian Kalevala-aiheiset vuosilautaset
minun ja mieheni synnyinvuosilta sekä Weird Antiquesista löydetyt peltipurkit.
Eiköhän näillä välineillä saada pari hyllyä ja taulua seiniin?
Saatiinhan ne, mutta kyllä siinä menikin koko ilta.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Uusi sohva

Tulihan niitä sadepäiviäkin viimein ja aikaa päivittää blogia. Viime viikolla täällä vietettiin sisustusviikkoa ja innostuin heilumaan ympäri taloa kameran kanssa. Blogiin tulee siis hetkeksi tasaista elämää, kun ripottelen tänne viime viikon satoa. Selaamista helpottaakseni lisäsin vanhoihin teksteihini myös huonekohtaisia tunnisteita.

Kaikki alkoi siitä, kun eksyin yllättäen ystävän kanssa Ikeaan pitkän kaavan mukaan lihapullineen päivineen ja löysin tämä sohvan. Ihana oli päästä vanhasta kankaisesta pölyn ja karvan kerääjästä eroon! Koiraperheesssä on omat haasteensa kyllä nahkaisenkin kanssa, mutta en voinut vastustaa, kun tämä 
ytyi löytönurkasta yli 40% alennuksella.

Sohvan kaveriksi hain Vallila Outletista uudet Bulevardi-kuosiset tyynyt. Helteiden myötä tuli kaivettua tuuletinkin kaapista ja punotun rahin sai korvata isoisän vanha matkalaukku. Ikuisuusprojektini on löytää matkalaukulle toinen yhtä viehättävä kaveri, mutta mistä sellaisen mahtaisi oikein löytää?

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Team Tiikeriankka

Tänään kaivettiin neppikset naftaliinista ja kokoonnuttiin wanhojen tovereiden kanssa aurinkoiselle hiekkamontulle Nuuksioon. Vuosia sitten meillä oli tapana kisailla säännöllisesti, viettää monia aurinkoisia päiviä (joskus öitäkin) rannoilla, hiekkamontuilla tai -laatikoilla neppaillen, grillaillen ja chillaillen. Meillä oli omat nettisivut, T-paidat, pipot ja kisoissamme oli mukana joskus kilpailevia tiimejä, joskus jopa toimittajiakin, jotka tekivät meistä juttuja mm. Helsingin Sanomiin.

Ihailtavan runsas osanotto tänäänkin saatiin kasaan vaikka aikaa on kulunut, neppisormet kangistuneet, toverit muuttaneet ristiin rastiin ja suurinosa vielä lisääntynytkin.

Päivän tulos 8/10. Tiikeriankka oli vielä vähän ruosteessa.