lauantai 1. marraskuuta 2014

Manavgatin markkinat


Manavgatin markkinat pidetään kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Minun vierailuni Manavgatin markkinoilla sisältyi päiväretkeen, johon kuului käynti myös vesiputoksella, risteily Manavgat-joella sekä visiitti moskeijassa.



Vesiputouksen ja jokiristeilyn jälkeen suuntasimme bazaarialueelle, joka oli yllättävän iso ja muistutti lähinnä vanhaa kunnon Mustamäen toria Tallinnassa. Monissa kojuissa myytiin samoja piraattivaatteita ja matkamuistoja. Hieman hirvitti, kun meidän turrelauma pudotettiin bussista isolle bazaarialueelle ja sanottiin bussin tulevan puolentoista tunnin päästä noutamaan. Epäilin mahtavatko kaikki löytää siihen mennessä takaisin, kun itsekin meinasin jo eksyä bazaarin sokkeloihin. Lisäksi opas puhui vain saksaa ja jouduimme ruotsalaisten tätien kanssa erikseen varmistamaan kuskilta meidän noutoaikaa.




Kun bazaarialueelle kahlasi tarpeeksi syvälle löytyi sieltä myös paikallisten suosimat hedelmämarkkinat. Bayramin lähestyessä pelkäsin näkeväni myynnissä myös uhrieläimiä, mutta niitä ei siellä kuitenkaan onnekseni näkynyt.

Bazaarin jälkeen piipahdimme vielä ihastelemassa Manavgatin moskeijaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti