lauantai 11. heinäkuuta 2015

Taksim - shoppailua ja nostalgisia raitiovaunuja


Ensimmäisenä päivänä Istanbulissa lähdimme kävelemään hotelliltamme Sultanahmetin alueelle, jossa kävin ensimmäistä kertaa ihmettelemässä Grand bazaaria sekä Sinistä moskeijaa ja Hagia Sophiaa. Janne kävi tupruttelemassa vesipiippua ja kävimme vilkaisemassa maanalaisen vesisäiliön jonoa. Näitä paikkoja palasimme tutkimaan vielä ajan kanssa, joten niistä lisää myöhemmin. Istahdimme hetkeksi läheiselle terassille juomaan lasillisen viiniä ja olutta, jonka jälkeen hyppäsimme funikulaariin ja suuntasimme sillä Taksim-aukiolle.




Taksim-aukio toimii usein mielenosoitusten näyttämönä, jonne tuhannet ihmiset kerääntyvät osoittamaan mieltään. Poliisien ja mielenosoittajajoukkojen välillä on nähty rajujakin yhteenottoja. Aukion laidalla päivystääkin usein vesitykeillä varustetut poliisiautot.



Aukiolta Galata-tornille päin lähtee İstiklal Caddesi -kävelykatu, jota pitkin kolistelevat nostalgiset punaiset raitiovaunut. Kadun yllä liehuivat paikallisen jalkapallojoukkueen punakeltaiset liput merkkinä Turkin jalkapallomestaruuden voitosta. Viimeisimmän voiton myötä Galatasaray-jalkapallojoukkue nousi Turkin liigan kaikkien aikojen menestyneimmäksi seuraksi.



Parin kilometrin pituinen İstiklal Caddesi -kävelykatu on yksi Istanbulin tunnetuimmista kauppakaduista ja hyvä shoppailukatu, jonka varrelta löytyvät useat tunnetut turkkilaiset vaateketjujen kaupat, kuten Koton, Mavi, LC Waikiki ja DeFacto. Kadulta löytyy myös monia kansainvälisiä kauppoja kuten Diesel ja Adidas, yhdysvaltalaiset Levi's ja GAP sekä espanjalaiset Zara, Mango ja Bershka. Liikkeissä on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä, kuten bazaareissa.



Tällä seudulla ei myöskään nälkä pääse yllättämään. Kadun varrelta ja sen poikkikaduilta löytyy paljon ravintoloita ja katukojuja, joista voi ostaa evästä. Me maistoimme paikallista erikoisuutta, höyrytettyä Islak-hampurilaista. Lasisista höyrykaapeista löytyvä mehukas hampurilainen pitää sisällää valkosipulisen tomaattikastikkeen ja naudanlihapihvin. Islak on kuulemma suosittua hiukopalaa Istanbulissa, erityisesti myöhäisillassa, eikä sitä juurikaan löydä muualta kuin Taksim-aukion liepeiltä.

İstiklal Caddesi -kävelykadun poikkikaduilta löytyy myös paljon katutaidetta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti